Pija Hocevar

International flute music studio –where music becomes

YOUR music. 

“Noben človek ne more biti dober učitelj, če ne čuti tople naklonjenosti do svojih učencev in pristne želje, da bi jim posredoval, kar sam ceni.”
~ Bertrand Russell

 

Moja pedagoška pot se je pričela že v študentskih letih, v polnem obsegu pa se je slednja začela nadgrajevati po diplomi in kmalu zatem, so “obrodili sadovi dela”. Nekatere od učenk na tekmovanjih dosegajo najvišja mesta, preostale pa svojo ljubezen do glasbe ohranjajo in širijo v amaterskih sestavih – tako klasičnih kot drugih zvrsteh. To zadnje me še toliko bolj veseli, saj je moj cilj izobraževati v širini, iskati in razvijati glas ter ideje vsakega posameznika. Rada se pošalim, da želim “svoje otroke tako učiti, da jih bom z glasbo zasvojila.” Kar ni daleč od uresničitve, saj je glasba sama po sebi tako čudovita, da je moja naloga le, usmeriti učenca/ko na pot vztrajnosti, potrpežljivosti in redne (kvalitetne) vaje, ostala “čarovnija” pa pride sama po sebi. Užitek je tako zagotovljen.

Pouk flavte je vedno poučno in zabavno doživetje, nikoli enako, z obilico glasbenih iger, čudovitimi skladbami v različnih stilih (klasika, jazz, pop, blues, folk, ..), v kombinaciji z improvizacijo in obogatena s pristopi Willemsove glasbene pedagogike.

Verjamem, da ima vsakdo glasbeni dar, potrebno je najti samo prava vrata za sprostitev tega potenicala. Z veseljem vam pomagam najti in odpreti prava vrata!