fbpx

Pija Hocevar

 • FLUTEON
 • The FLUTEON Camp 2023
 • The FLUTEON Camp FAQ
 • Utrinki s poletne šole The FLUTEON Camp 2022
 • Mnenja
 • Pretekli in prihajajoči dogodki FLUTEON
✨ Online & v živo tečaji in delavnice za vse flavtiste po svetu, ustvarjene z ljubeznijo
in obilo strasti do flavte, glasbe in izobraževanja. ✨

 

•           •           •           •           •           •

The FLUTEON Camp je 7-dnevna poletna šola flavte, namenjena učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter amaterjem pihalnih orkestrov brez starostne omejitve*.

Pri rednem pouku, je stik med profesorjem in učencem omejen le na lekcijo, v primeru poletne šole, pa se glasbeniki srečujejo z mentorji in sovrstniki preko celega tedna polnega raznovrstnih aktivnosti. Poleg dela 1 na 1, bo poletna šola omogočila tudi delo v skupinah in nadgradnjo posebnih znanj preko različnih delavnic – uspešna priprava na nastop, zvočna kopel, intonacija in uglaševanje.

Tako bo celotna izkušnja veliko bolj doživeta in nagrajena z napredki na mnogih področjih, kot tudi z novimi prijateljstvi.

*Priporočena starost udeležencev je 12+; udeleženci so lahko tudi mlajši, vendar morajo biti samostojni ali prisostvovati v spremstvu odrasle osebe.

•           •           •           •           •           •

 

 

VSEBINA 7 DNI THE FLUTEON CAMP-A:

Koncert mentorjev, 1. julij 2023 (prost vstop)

Delavnici »Nastopanje: Od priprave do končnega aplavza in še naprej« in »Zvočna kopel« - prof. Jasmina Šubic

 Jutranja srečanja in delavnica »(Ne)Popolna intonacija« - prof. Pija Hočevar

Dnevne individualne lekcije flavte - prof. Pija Hočevar

 Ansambelska igra - prof. Pija Hočevar

Notno gradivo za individualne lekcije in ansambelsko igro

Vaje s klavirjem - prof. Eva Zec  

Animacija udeležencev - Nina Burger

Nastop v domu starejših občanov Novo mesto, 6. julij 2023

√ Zaključni koncert udeležencev poletne šole The FLUTEON Camp, 7. julij 2023

Dodatno: brezplačna udeležba na dodatnem dnevnem seminarju za zunanje udeležence (seminar še ni potrjen)

~    ~    ~    ~

VSEBINA DELAVNIC:
»Nastopanje: Od priprave do končnega aplavza in še naprej« (KLIK)
»Zvočna kopel« (KLIK)
»(Ne)Popolna intonacija« (KLIK)

~    ~    ~    ~

 

 

IZVEDBA:

V živo* na Konservatoriju Jurij Slatkonja.

(*udeležba online mogoča samo v primeru višje sile.)

 

TERMIN:

1. – 7. julij 2023

 

ŠOLNINA IN PLAČILNI POGOJI:

Cena poletne šole znaša 300€.

Rok prijave: 14. maj 2023 oziroma do zasedbe mest.

Mesta na poletni šoli so omejena, rezervacija mesta pa se opravi s plačilom prijavnine (120€).

 

 

BIVANJE IN PREHRANA:

Za udeležence bo organizirana nastanitev v Zavodu F. I. Barage nad Konservatorijem Jurij Slatkonja, prehrana (poln penzion) pa v DSO Novo mesto.

Ponudba bivanja in prehrane zajema:

6 x nočitev

6 x poln penzion

Prisotnost odrasle osebe

Dostop do interneta (doplačilo 5€ na osebo/teden)

 

❗️Plačilo bivanja in/ali prehrane, se bo opravilo ločeno. Cena nočitve je 15€ na dan (+ enkraten znesek 5€ za posteljnino), cena prehrane (zajtrk, kosilo, večerja),

pa znaša 15,7€ na dan.❗️

•           •           •           •           •           •

 

 

PRIJAVA:

Prijava na The FLUTEON Camp, poteka preko spletnega obrazca (KLIKNITE TUKAJ).

Po prejetju obrazca z vašimi podatki, vam pošljem informacije o plačilu prijavnine (120€), katero mora biti izvedeno v 5-ih delovnih dneh. Prijava bo veljavna po izvedenem plačilu.

V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana, prijavnina pa vrnjena.

Preostali znesek (180€) izobraževalnega programa, se poravna V ŽIVO, 1. dan, ob prihodu na poletno šolo.

 

•           •           •

Za lažjo uresničitev projekta hvala:

•           •           •

 

Preostala pravila in pogoji:
V primeru, da bi udeleženec predčasno prekinil svojo udeležbo na poletni šoli The FLUTEON Camp, je organizator upravičen do polne kotizacije. V primeru odpovedi s strani udeleženca pred začetkom poletne šole, se udeležencu vrne 1/3 zneska prijavnine (40€). Organizator si pridružuje pravico, da otroke prevaža z lastnim vozilom v primeru nujne medicinske pomoči. Starši morajo ob prijavi obvestiti organizatorja o morebitni dietni prehrani, o vseh morebitnih alergijah in ostalih bolezenskih oziroma zdravstvenih stanjih otroka. Ob prijavi morajo organizatorja seznaniti z načinom uporabe morebitnih zdravil oziroma zdravstvenih pripomočkov ter izrecno zagotoviti, da so udeleženci povsem samostojni pri doziranju, uživanju oziroma uporabi zdravil ali zdravstvenih pripomočkov. Vsak udeleženec poletne šole mora imeti urejeno zdravstveno zavarovanje. Organizator si pridržuje pravico, da ob neupoštevanju navodil učiteljev otroka izključi iz poletne šole in pokliče starše, da ga ti prevzamejo in odpeljejo. Organizator ne odgovarja za osebne predmete udeležencev. Za dodatne informacije pišite na: phocevar.musicstudio@gmail.com.
S prijavo soglašate, da se fotografije in videi, ki bodo nastali v času The FLUTEON Camp-a, uporabijo izključno za arhiv na spletni strani The FLUTEON Camp-a ter FB in IG objavah.

»THE FLUTEON CAMP» FAQ


 

1. Kaj je »The FLUTEON Camp«?

»The FLUTEON Camp«, je 7-dnevna poletna šola oz. 7-dnevni intenzivni poletni seminar za flavto.

 

2. Kaj je poletna šola in kaj je njen namen?

Je šola, ki se odvija v poletnem, počitniškem času. Ima izbrano število »predmetov«, katerih vsebina omogoči udeležencem med drugim pospešeno individualno rast, okrepi njihove sposobnosti za kvalitetnejše nadaljnje delo in nudi možnost za razvoj individualnih posebnosti.

 

3. Komu je poletna šola namenjena?

Namenjena je učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter ljubiteljskim flavtistom v bendih in pihalnih orkestrih.

 

4. Kakšna je priporočena starost udeležencev?

Priporočena starost je od 12. leta dalje. Udeleženci so lahko tudi mlajši, vendar se v tem primeru pričakuje samostojnost otroka ali da je le ta v spremstvu odrasle osebe. 

 

5. Ali se lahko pridružijo začetniki (1./2. razred glasbene šole), glasbeniki, ki bi radi osvežili znanje ali tisti, ki bi se v 1 tednu radi naučili osnov igranja flavte?

Seveda! Repertoar in delavnice, so vedno prilagojene vsem udeležencem. Po potrebi so udeleženci glede na starost tudi ločeni, s tem pa je delavnica v celoti prilagojena starostni skupini.

Vsem tistim, ki pa bi se v 1 tednu želeli naučiti osnov igranja flavte, bo celotna ponudba povsem prilagojena.

 

6. Kako izgleda teden poletne glasbene šole?

Poletna šola se začne z uvodnim, spoznavnim dnem, namestitvijo po sobah in drugimi aktivnostmi – aktivnosti so vsako leto drugačne.

Dnevi, ki sledijo, so zapolnjeni z individualnimi in skupinskimi učnimi urami (z mentorjem), raznovrstnimi in uporabnimi delavnicami, individualnimi & skupinskimi vajami (samostojna vaja, brez mentorja), pripravami na zaključni nastop in vajami s klavirjem ter z drugimi organiziranimi ali spontanimi družabnimi aktivnostmi.

Teden poletne glasbene šole, se konča z zaključnim koncertom udeležencev.

 

7. So poleg učnih ur tudi druge aktivnosti?

Poleg individualnih in skupinskih učnih ur z mentorjem, te potekajo tudi v lastni režiji udeležencev - samostojna vaja brez mentorja. Tako se lahko na novo pridobljene informacije in znanja z vsakim dnem bolj integrirajo v posameznika in skupino. Brez vaje, namreč ni napredka.

Poleg tega so organizirane različne delavnice za specifična (glasbena) področja, priprave na nastop in vaje s klavirjem, v preostalem času, pa se družimo skupaj ob igrah oz. ustvarjanju ali zunaj v naravi.

 

8. Kako se lahko prijavim?

Prijavnica se nahaja na spletni strani: www.pijahocevar.com/fluteon-slo; zavihek »The FLUTEON Camp«. S klikom na prijavnico se odpre dokument, katerega izpolnite in oddate/pošljete.

 

9. Kje lahko pridobim dodatne informacije?

Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na: phocevar.musicstudio@gmail.com

 

10. Kako sta organizirani bivanje in prehrana v času poletne šole?

Bivanje in prehrana bosta organizirana s strani Zavoda F. I. Barage in DSO Novo mesto. Več info: http://zavod-baraga.si/   in   https://www.dso-novomesto.com/

 

11. Kako »zares« je dejansko poletna šola The FLUTEON Camp?

Poletna šola, »The FLUTEON Camp«, je ZELO zares. V tednu dni, ki jih preživimo skupaj, se resno učimo, vadimo in tudi zabavamo.

 

12. Ali na poletno šolo prihajajo samo najboljši (npr. tekmovalci)?

NE. Poletna šola je odprta za udeležence vseh nivojev, kakršnega koli predznanja in sposobnosti. Poletna šola »The FLUTEON Camp« je bila do sedaj mavrica vseh flavtistk in flavtistov, kar upam, da bo tudi v prihodnje. Prav vsak je dobrodošel!

 

13. Koliko lahko dejansko napredujem zgolj v 1 tednu?

Če udeleženec dosledno upošteva navodila mentorja in predano vadi skozi ves teden, lahko doseže ogromne spremembe in napredek! V tednu dni so mogoče spremembe na boljše tudi pri »najtrdovratnejših« slabih navadah.

Lahko se tudi zgodi, da spremembe ne bodo vidne takoj, vedno pa se pokažejo po nekem času. Ta čas pa je odvisen od kvalitetnega dela posameznika in njegovih sposobnosti.

 

14. Ali sem na poletni šoli lahko prisoten/a tudi online*?

Lahko! Vendar pa učinek poletne šole ne bo tako učinkovit, kot je delo v živo.

*Online prisotnost je v prvi vrsti namenjena tistim flavtistom/kam, ki zaradi višje sile, ne morejo prisostvovati v živo. Za več info o online prisotnosti, pišite na: phocevar.musicstudio@gmail.com

 

15. Ali so za poletno šolo dosegljive kakšne štipendije?

Zaenkrat ne. V kolikor vas zanima udeležba na poletni šoli in izhajate iz družine ali države, kjer si težko privoščite plačilo seminarja, mi prosim pišite in bomo skupaj poizkusili najti rešitev. 

 

16. Kaj lahko od poletne šole pričakujem?

Pričakujte drugačno dinamiko od tiste v glasbeni šoli ali na šolskem taboru. Kdor se prepusti dinamiki poletne šole, je zagotovo navdušen, domov odide z novimi prijateljstvi, svežimi informacijami in uporabnimi znanji ter zagotovim napredkom pri vsem, kar vključuje glasbo in flavto.

 

17. Zakaj so na poletni šoli delavnice, ko pa so dovolj že individualne in skupinske ure ter priprave za nastop in vaje s klavirjem?

Glavni cilj poletne šole »The FLUTEON Camp«, je celostno izobraževanje flavtistk in flavtistov. Za kvalitetno, zdravo in navdihujoče (po)ustvarjanje v sedanjosti in prihodnosti, je pomembnih veliko dejavnikov oz. zadolženih več različnih področij. Ta uporabna znanja, pridobijo udeleženci na individialnihin skupinskih urah. Še bolj specifična znanja, glede na posamezna področja, pa osvajajo na delavnicah.

 

18. Zakaj je organizirano bivanje v odmaknjenem zavodu in ne nekje v centru mesta, kjer je več dogajanja?

Odmaknjenost zavoda, omogoča udeležencem popoln fokus na njihovo delo, napredovanje in gradnjo motivacije za naprej. Dobra pozornost in delo udeleženca na poletni šoli, sta ključni za osebni uspeh ob in po koncu poletne šole.

Bivanje, je zaradi odmaknjenosti tudi varnejše in kvalitetnejše.

 

19. Bivanje in prehrana udeležencev?

Udeleženci poletne šole, lahko bivajo Baragovem zavodu, nad Konservatorijem Jurij Slatkonja, obroki pa bodo organizirani s strani DSO Novo mesto.

Udeleženci si lahko tudi sami uredijo bivanje in prehrano.

Bivanje in prehrana se plačata posebej. V bivanje je vključena nočitev, internet + turistična taksa, prehrana pa obsega poln penzion.

Kuhinja v DSO se brez problema prilagodi tudi posebnim dietam oz. željam. Navedite posebnosti ob prijavi.

Zunanji udeleženci, ki ne bivajo v Baragovem zavodu, lahko imajo obroke v DSO! Navedite ob prijavi.

 

20. Varnost udeležencev?

V času izvajanja aktivnosti poletne šole, bo v Baragovem zavodu vseskozi prisotna najmanj 1 odrasla oseba. V nočnem času, bo prav tako prisotna odrasla oseba.

V času poletne šole, se pričakuje dosledno upoštevanje navodil mentorjev.

 


Poletna šola flavte The FLUTEON Camp, Avgust 2022, Novo mesto, Slovenija

"Na poletni šoli mi je bilo všeč predvsem zato, ker smo se veliko stvari naučili na zelo zabaven način in ob večerih smo se družili ter se tako med seboj povezali. Pija je res dobra učiteljica, ki zna iz tebe potegniti najboljše."

(Gaja K., 14 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Najprej bi se vam rada zahvalila za vse poslano. Video posnetek z vtisi in fotografijami je super, tako tudi starši dobimo občutek kako dobro ste se imeli. 🙂 Bo res lep spomin. Hvala tudi za posnetke iz nastopa. Predvsem pa tudi hvala za super izvedeno poletno šolo. Gaji je bilo zelo všeč, bila je drugačna izkušnja obenem pa tudi lepa popestritev za konec počitnic. Še enkrat, hvala za vse."

(Melita K., mama udeleženke; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Na Pijini poletni šoli sem bila že drugič, tokrat pa prvič, da jo je organizirala sama. Super so mi bile individualne ure, ki jih je popolnoma prilagodila vsaki učenki posebej. Imeli smo tudi nekaj skupinskih delavnic s Pijo in eno s super gostujočo mentorico. V prostem času smo se veliko družile in tudi Pija si je vzela čas, da je bila z nami, se pogovarjala, kartala in veliiiiiiko smejala. :))"

(Klara K., 19 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"To je bila moja prva poletna šola v živo, na kateri mi je bilo zelo všeč. Naučila sem se veliko različnih dihalnih vaj, ki mi bodo za naprej zelo v pomoč, poleg tega pa sem s pomočjo Pije ozavestila, da moram v skladbi, ki jo igram uživat in pripovedovati zgodbo ter zaupati vase. Pri Piji mi je bilo všeč tudi to, da lepo igra in je zelo zabavna."

(Gaja K., 14 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Na poletni šoli mi je bilo super, pri učiteljici Piji, pa mi je bilo všeč, ker mi je dala veliko novih idej in naučila nove načine za vadenje. Všeč mi je bil tudi njen smisel za humor. V prostem času me je najbolj navdušilo druženje in igranje Ligretta."

(Inti Č., 13 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Na poletni šoli sem se imela odlično in sem zelo uživala. Zame je bila to ena zelo lepa izkušnja. Že nekaj časa sem razmišljala, da bi z igranjem morda zaključila, saj me več ni tako veselilo. Vendar pa si mi ti s svojimi nasveti pomagala, da sem igranje spet vzljubila. Tudi sama vidim svoj napredek. Res ti hvala, ker si mi pomagala do tega napredka."

(Ana Š., 13 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Jaz sem neizmerno zadovoljna z vsem kar ste pripravile in s samo izvedbo.
V zadovoljstvo mi je bilo gledat Ano kako je uživala in kljub temu,da je že mislila odnehati z igranjem ji je druženje tako s tabo kot puncami dalo neverjeten zanos.
Že dolgo časa ni bila tako vesela in srečna."

(Simona K., mama udeleženke; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Poletna šola mi je bila super! Dobila sem nove prijatelje, naučila pa sem se veliko. Najbolj pa me je navdušilo to, koliko sem se pravzaprav naučila v tako kratkem času!"

(Zoja TM., 14 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Na poletni šoli The Fluteon Camp v Novem mestu sem se najbolj veselila individualnega pouka, saj sem tam dobila največ potrebnega znanja za še boljše igranje flavte. Pridobila sem tudi veliko novega znanja in vaj za preprečevanje poškodb med igranjem ter veliko novih vaj za pravilno dihanje. V prostem času mi je bilo najbolj zabavno igranje Ligretta."

(Taja J., 14 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Zadovoljna sem, če je zadovoljna hčerka in ona vsekakor je. Skozi njeno opisovanje dogajanja v poletni šoli flavte sem spoznala, da je pridobila nova pomembna znanja (kako preprečevati poškodbe med igranjem, pravilno dihanje), med individualnimi urami ste jo opozarjali na napake in skupaj sta jih popravili. Pridobljeno znanje ji bo vsekakor koristilo na njeni nadaljnji poti. Poletno šolo pa so udeleženke zaključile s čudovitim koncertom."

(Katja K., mama udeleženke; The FluteOn Camp, 2022)

 

"Ure flavte so bile sproščene, pouk pa je bil zabaven. Naučila sem se veliko vaj za ogrevanje, ki služijo kot preventiva pred poškodbami, delavnica glasbenih elementov, pa mi je pomagala pri slušnem razumevanju. Vesela sem, da sem spoznala tudi flavtistke iz različnih delov Slovenije."

(Sara B., 12 let; The FluteOn Camp, 2022)

 

"FluteOn GOES POP je odlična delavnica. Naučiš se mnogo novih stvari in če česa prej nisi razumel ti ta delavnica odpre oči. Meni je bilo super in bi jo ocenila z 10 od 10. Učiteljico Pijo poznam saj je bila moja učiteljica in lahko napišem, da je res super. Pija zna odlično podajati znanje in je zelo prijazna in dobrodušna."

(Mija G., 12 let; FluteOn GOES POP, 2021)

 

"Najlepša hvala, da ste tako lepo pripravili spletni webinar. Bil je zelo koristen, saj me je opomnil na mnoge aspekte, ki so pomembni pri igranju in poučevanju flavte. Cenim Vaš trud in pripravljenost pomagati k boljši izvedbi pouka flavte."

(Taja M., 23 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Oo uau Pija! Tako prijetno vas je blo poslušati, pa gledati nasmejano, ampak da sem pa zraven še izvedela toliko stvari … Mislim veliko je bilo takih, o katerih sem že na urah pri vas poslušala/ na katere ste me opozarjali, ampak sploh tole na koncu o motivaciji, samokritiki in nadaljevanju igranja je bilo ne vem, skoraj pomirjujoče slišati. Super je bilo, hvala!"

(Anika S., 17 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Super seminar!! Zdaj bom končno lahko zvadila frulato in vaje za dihanje, pa super je bilo obnoviti tudi drugo znanje. Hvala!"

(Pia K., 20 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Na poletni šoli sem zelo uživala. S profesorico sva se hitro ujeli in na ta način sem pridobila veliko koristnih informacij. Zelo mi je všeč, da pri učencih išče način, ki njim najbolj ustreza. Tako lahko tudi vsak udeleženec bolje spozna sebe in svoj inštrument. V enem tednu sem napredovala bolj kot sem si predstavljala in vem, da bom pridobljeno znanje uporabljala še naprej na svoji poti. Hvala še enkrat."

(Larisa M., 15 let; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Tudi moja hčerka se je letos udeležila poletne šole. Neverjetno,kako hitro sta se ujeli,en teden je minil prehitro in vsak dan je bil napolnjen z novo energijo. Gospa Pija daje otrokom nov pogled na igranje,še tako težka nota,je postala po tednu dni lahko obvladljiva :)"

(Renata M., mama udeleženke; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Na poletni šoli mi je bila najbolj všeč vaša spodbuda. Mislim, da mi bodo vaje, ki sem se jih naučila, še velikokrat prišle prav. Pred poletno šolo se mi ni niti sanjalo, da se bom v enem tednu toliko naučila. Vesela sem, da sem se vpisala in hvala vam, da ste mi podarili toliko novega znanja."

(Gaja K., 13 let; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Hčerka se je letos poleti udeležila poletne šole 'FluteOn 1 na 1' pri učiteljici Piji Hočevar in smo zelo zadovoljni. V kratkem času je pridobila veliko znanja, ki ga bo z veseljem uporabljala tudi naprej. Všeč nam je bila tudi prilagodljivost, osebni pristop in prijaznost učiteljice."

(Melita K., mama udeleženke; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Bilo je super! Vsak dan pri uri, sem se naučila nekaj novega. Izvedela sem tudi, kako se med vajo sprostiti, ko sem utrujena. Zelo mi je bila všeč komorna igra, še posebej, ko smo vadile same, da smo se poslušale in dopolnjevale. Nisem si mislila, da se da v enem tednu narediti toliko stvari in sem bila zelo pozitivno presenečena nad zaključnim nastopom. Cel teden sem res uživala, bil je velik izziv, na koncu pa je bil ves trud poplačan!"

(Pia K., 16 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Hvala za čudovit teden! Naučila sem se veliko novega in vem, da bom to potrebovala za vnaprej. Hvala za vso pozitivno energijo in koristne nasvete!"

(Meta Ž., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Na poletni šoli, sem se zelo zelo veliko naučila, predvsem pa noro zabavala!"

(Maruša G., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Poletna šola mi je bila zelo všeč, ker smo čez dan veliko vadili in se pripravljali na končni nastop, proti večeru pa se družili ali kam šli. Z veseljem se bom poletne šole še udeležila, saj je zares lep glasbeni teden v super družbi in čudovita izkušnja!"

(Klara K., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Pri poletni šoli mi je bilo všeč, da se je učiteljica posvetila vsaki učenki posebej. Tu smo nadgradile stvari, ki smo se jih naučile med šolskim letom v glasbeni šoli. Dobro se mi je zdelo, ker sta bila združena hkrati delo in zabava."

(Anika S., 14 let; Poletna šola Cellissimo, 2017 & 2018)

 

"Všeč so mi bile skladbe in skupno delo! Pa sproščanje pred nastopom in pogovarjanje z drugimi udeleženci!"

(Neca J., 10 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Poletna šola mi je bila všeč, ker se nekaj novega naučiš, izdeluješ skladbe, ki so zabavne, vesele. Predvsem pa mi je bilo všeč, ker spoznaš nove prijatelje, se z njimi zabavaš. Šla bi še enkrat, ker se veliko novega naučiš, kar ti pri pouku, ki ga imaš v glasbeni šoli, pomaga."

(Žanin C., 10 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Poletna šola mi je bila všeč zato, ker sem spoznala veliko novih prijateljic, razvila pa sem tudi svoje igranje flavte. Na poletno šolo bi še šla, da bi svoje sposobnosti še bolj razvila in spoznala še več novih ljudi."

(Valerija Š., 13 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

DOGODKI V PRIHODNJE:
PRETEKLI DOGODKI:

2023

 • 1. - 7. julij, The FLUTEON Camp Slovenija, Mednarodni poletni kamp, Novo mesto, Slovenija (v živo) & Worldwide (online)
 • Januar, FLUTEON »Igrajmo se (z) glasbo!«, spletna delavnica, Mednarodno-Worldwide

2022

 • 3. & 4. december, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno-Worldwide
 • 5. november, FluteOn Fix 'n Play, brezplačni spletni webinar, Mednarodno-Worldwide
 • 22. - 28. avgust, FluteOn Camp, Mednarodni poletni kamp, Slovenija (v živo) & Worldwide (online)
 • 1. - 7. avgust, FluteOn Camp, Mednarodni poletni kamp, Švica (v živo) & Worldwide (online)
 • 29. & 30. januar, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 22. & 23. januar, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide

2021

 • 11. & 12. december, FluteOn GOES CHRISTMAS, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 4. & 5. december, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 6. & 7. november, Autumn FluteOn Weekend Intensive, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 23. & 24. oktober, FluteOn GOES POP, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 2. oktober, FluteOn Fix ‘n Play, brezplačni spletni webinar, Mednarodno - Worldwide
 • 9.-15. avgust, The FluteOn 1 na 1, Mednarodni spletni poletni kamp, Evropa
 • 2.-8. avgust, The FluteOn 1 na 1, Mednarodni spletni poletni kamp, Evropa
 • FluteOn
 • FluteOn Camp 2022 v 🇨🇭
 • FluteOn Camp 2022 v 🇸🇮
 • Pretekli in prihajajoči dogodki FluteOn
 • Mnenja

 

Online & v živo tečaji in delavnice za vse flavtiste po svetu, ustvarjene z ljubeznijo in obilo strasti do flavte, glasbe in izobraževanja.
FluteOn Camp je 7-dnevna poletna šola, namenjena začetnikom, amaterjem pihalnih orkestrov brez starostne omejitve, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol.


Pri rednem pouku, je stik med profesorjem in učencem omejen le na lekcijo, v primeru poletne šole, pa se glasbeniki srečujejo z mentorjem in sovrstniki preko celega tedna. Poleg dela 1 na 1, bo poletna šola omogočila tudi delo v skupinah in nadgradnjo posebnih znanj preko različnih delavnic – preventiva poškodb, dihanje, glasbena teorija.

Tako bo celotna izkušnja veliko bolj doživeta in nagrajena z napredki na mnogih področjih, kot tudi z novimi prijateljstvi.

•           •           •         •           •           •           •           •           •


VSEBINA 7 DNI FLUTEON CAMP-A

 jutranja srečanja in vaje za preventivo poškodb
dnevne individualne lekcije flavte
lekcije komorne glasbe
notno gradivo za individualne lekcije in komorno glasbo

delavnica »Moč zraka« - prof. Pija Hočevar
delavnica »Glasbeni elementi po drugačni poti« - prof. Sara Smrekar
vaje s klavirjem

prost vstop na koncert mentorice, 6. avgusta 2022*
zaključni koncert udeležencev poletne šole FluteOn Camp, 7. avgusta 2022

(*na koncertu morebitna aktivna udeležba udeležencev FluteOn Camp-a)

ZAKAJ (TUDI) DELAVNICE?
Preventiva poškodb (prevod)
Moč zraka (prevod)
Glasbeni elementi po drugačni poti (prevod)

BIVANJE IN PREHRANA

V primeru zadostnega števila prijavljenih na poletno šolo FluteOn Camp (za izvedbo v živo), bo organizirano bivanje in prehrana v enem izmed mladinskih domov.

Plačilo bivanja in prehrane, bo obračunano posebej s strani ponudnika.
 

IZVEDBA

V živo* in online**

(*Izvedba FluteOn Camp-a v živo, bo odvisna od takratne situacije.; **FluteOn Camp v online različici bo prilagojen programsko in cenovno.)

TERMIN

1. – 7. avgust 2022


ŠOLNINA IN PLAČILNI POGOJI

Cena poletne šole znaša 550 CHF (+ strošek prijavnine). Rok prijave: 1. junij 2022 oziroma do zasedbe mest.

Mesta na poletni šoli so omejena, rezervacija mesta pa se opravi s plačilom prijavnine (70 CHF).


Izkoristite Early bird prijavo do 1. 4. 2022 in si zagotovite 16% popust na izobraževalni program!

•           •           •         •           •           •           •           •           •


PRIJAVA

Prijava na FluteOn Camp, poteka preko elektronske pošte.

Na naslov phocevar.musicstudio@gmail.com pošljite spodnje podatke:
ime in priimek udeleženca/ke
izkušnje igranja flavte (št. let igranja, kratek opis)
 repertoar – na poletni šoli se bo izdelovala 1 skladba po izbiri udeleženca/ke in 1 skladba po izboru mentorice (v primeru lažjega repertoarja bo skladb več).           Sporočite svojo izbrano skladbo.
sporočite udeležbo - v živo ALI online
priložite svoj audio posnetek najljubše skladbe (priporočljivo, ni pa obvezno)


Po prejetju e-sporočila z vašimi podatki, vam pošljem informacije o plačilu prijavnine, katero mora biti izvedeno v 5-ih delovnih dneh. Prijava bo veljavna po izvedenem plačilu.

V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana, prijavnina pa vrnjena. V primeru vaše odpovedi se prijavnina ne vrača.

Preostali znesek izobraževalnega programa, je potrebno poravnati po prejetju računa, do 11. 7. 2022.S prijavo soglašate, da se fotografije in videi, ki bodo nastali v času FluteOn Camp-a, uporabijo izključno za arhiv na spletni strani FluteOn Camp-a ter FB in IG objavah. 


Preostala pravila in pogoji: V primeru, da bi udeleženec predčasno prekinil svojo udeležbo na poletni šoli FluteOn Camp, je organizator upravičen do polne kotizacije. Organizator si pridružuje pravico, da otroke prevaža z lastnim vozilom v primeru nujne medicinske pomoči. Starši morajo ob prijavi obvestiti organizatorja o morebitni dietni prehrani, o vseh morebitnih alergijah in ostalih bolezenskih oziroma zdravstvenih stanjih otroka. Ob prijavi morajo organizatorja seznaniti z načinom uporabe morebitnih zdravil oziroma zdravstvenih pripomočkov ter izrecno zagotoviti, da so udeleženci povsem samostojni pri doziranju, uživanju oziroma uporabi zdravil ali zdravstvenih pripomočkov. Vsak udeleženec poletne šole mora imeti urejeno zdravstveno zavarovanje. Organizator si pridržuje pravico, da ob neupoštevanju navodil učiteljev otroka izključi iz poletne šole in pokliče starše, da ga ti prevzamejo in odpeljejo. Organizator ne odgovarja za osebne predmete udeležencev. Za dodatne informacije sem dosegljiva preko e-mail naslova: phocevar.musicstudio@gmail.com.🔴 🟠 🟢 🔵 Polnimo še zadnja, dodatna mesta na poletni šoli the FluteOn Camp!

Oddajte prijavo še danes in si zagotovite svoje mesto. 🔴 🟠 🟢 🔵


•           •           •         •           •           •           •           •           •

FluteOn Camp je 7-dnevna poletna šola, namenjena začetnikom, amaterjem pihalnih orkestrov brez starostne omejitve, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol.


Pri rednem pouku, je stik med profesorjem in učencem omejen le na lekcijo, v primeru poletne šole, pa se glasbeniki srečujejo z mentorjem in sovrstniki preko celega tedna. Poleg dela 1 na 1, bo poletna šola omogočila tudi delo v skupinah in nadgradnjo posebnih znanj preko različnih delavnic – preventiva poškodb, dihanje, glasbena teorija.

Tako bo celotna izkušnja veliko bolj doživeta in nagrajena z napredki na mnogih področjih, kot tudi z novimi prijateljstvi.

•           •           •         •           •           •           •           •           •


VSEBINA 7 DNI FLUTEON CAMP-A

 jutranja srečanja in vaje za preventivo poškodb
dnevne individualne lekcije flavte
lekcije komorne glasbe
notno gradivo za individualne lekcije in komorno glasbo

delavnica »Moč zraka« - prof. Pija Hočevar
delavnica »Glasbeni elementi po drugačni poti« - prof. Sara Smrekar
vaje s klavirjem - prof. Nadja Rus  

prost vstop na koncert mentorice, 27. avgusta 2022*
zaključni koncert udeležencev poletne šole FluteOn Camp, 28. avgusta 2022

(*na koncertu morebitna aktivna udeležba udeležencev FluteOn Camp-a)

ZAKAJ (TUDI) DELAVNICE?
Preventiva poškodb (prevod)
Moč zraka (prevod)
Glasbeni elementi po drugačni poti (prevod)

BIVANJE IN PREHRANA

Udeleženci bodo preskrbljeni s polnim penzionom in nastanjeni v dijaškem domu Novo mesto, s storitvami:

6 x nočitev v dvoposteljnih sobah
6 x polni penzion
Brezplačni dostop do interneta
Turistična taksa


IZVEDBA

V živo in online*

(*FluteOn Camp v online različici bo prilagojen programsko in cenovno.)

TERMIN

22. – 28. avgust 2022


ŠOLNINA IN PLAČILNI POGOJI

Cena poletne šole znaša 250 € (+ strošek prijavnine), cena polnega penziona pa 30 € na nočitev. Rok prijave: 17. junij 2022 oziroma do zasedbe mest.

Mesta na poletni šoli so omejena, rezervacija mesta pa se opravi s plačilom prijavnine (40€).


Izkoristite Early bird prijavo do 1. 4. 2022 in si zagotovite 16% popust na izobraževalni program!

•           •           •         •           •           •           •           •           •


PRIJAVA

Prijava na FluteOn Camp, poteka preko elektronske pošte.

Na naslov phocevar.musicstudio@gmail.com pošljite spodnje podatke:
ime in priimek udeleženca/ke
izkušnje igranja flavte (št. let igranja, kratek opis)
 repertoar – na poletni šoli se bo izdelovala 1 skladba po izbiri udeleženca/ke in 1 skladba po izboru mentorice (v primeru lažjega repertoarja bo skladb več).           Sporočite svojo izbrano skladbo.
sporočite udeležbo - v živo ALI online
priložite svoj audio posnetek najljubše skladbe (priporočljivo, ni pa obvezno)


Po prejetju e-sporočila z vašimi podatki, vam pošljem informacije o plačilu prijavnine, katero mora biti izvedeno v 5-ih delovnih dneh. Prijava bo veljavna po izvedenem plačilu.

V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana, prijavnina pa vrnjena. V primeru vaše odpovedi se prijavnina ne vrača.

Preostali znesek izobraževalnega programa, je potrebno poravnati po prejetju računa, do 1. 8. 2022.S prijavo soglašate, da se fotografije in videi, ki bodo nastali v času FluteOn Camp-a, uporabijo izključno za arhiv na spletni strani FluteOn Camp-a ter FB in IG objavah. 


Preostala pravila in pogoji: V primeru, da bi udeleženec predčasno prekinil svojo udeležbo na poletni šoli FluteOn Camp, je organizator upravičen do polne kotizacije. Organizator si pridružuje pravico, da otroke prevaža z lastnim vozilom v primeru nujne medicinske pomoči. Starši morajo ob prijavi obvestiti organizatorja o morebitni dietni prehrani, o vseh morebitnih alergijah in ostalih bolezenskih oziroma zdravstvenih stanjih otroka. Ob prijavi morajo organizatorja seznaniti z načinom uporabe morebitnih zdravil oziroma zdravstvenih pripomočkov ter izrecno zagotoviti, da so udeleženci povsem samostojni pri doziranju, uživanju oziroma uporabi zdravil ali zdravstvenih pripomočkov. Vsak udeleženec poletne šole mora imeti urejeno zdravstveno zavarovanje. Organizator si pridržuje pravico, da ob neupoštevanju navodil učiteljev otroka izključi iz poletne šole in pokliče starše, da ga ti prevzamejo in odpeljejo. Organizator ne odgovarja za osebne predmete udeležencev. Za dodatne informacije sem dosegljiva preko e-mail naslova: phocevar.musicstudio@gmail.com.
DOGODKI V PRIHODNJE:

2022

 • 22. - 28. Avgust, FluteOn Camp, Mednarodni poletni kamp, Mednarodno - Worldwide
 • 1. - 7. Avgust, FluteOn Camp, Mednarodni poletni kamp, Mednarodno - Worldwide

 

PRETEKLI DOGODKI:
 • 29. & 30. Januar, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 22. & 23. Januar, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide

2021

 • 11. & 12. December, FluteOn GOES CHRISTMAS, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 4. & 5. December, FluteOn DIY, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 6. & 7. November, Autumn FluteOn Weekend Intensive, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 23. & 24. Oktober, FluteOn GOES POP, spletna delavnica, Mednarodno - Worldwide
 • 2. Oktober, FluteOn Fix ‘n Play, brezplačni spletni webinar, Mednarodno - Worldwide
 • 9.-15. Avgust, The FluteOn 1 na 1, Mednarodni spletni poletni kamp, Evropa
 • 2.-8. Avgust, The FluteOn 1 na 1, Mednarodni spletni poletni kamp, Evropa

"FluteOn GOES POP je odlična delavnica. Naučiš se mnogo novih stvari in če česa prej nisi razumel ti ta delavnica odpre oči. Meni je bilo super in bi jo ocenila z 10 od 10. Učiteljico Pijo poznam saj je bila moja učiteljica in lahko napišem, da je res super. Pija zna odlično podajati znanje in je zelo prijazna in dobrodušna."

(Mija G., 12 let; FluteOn GOES POP, 2021)

 

"Najlepša hvala, da ste tako lepo pripravili spletni webinar. Bil je zelo koristen, saj me je opomnil na mnoge aspekte, ki so pomembni pri igranju in poučevanju flavte. Cenim Vaš trud in pripravljenost pomagati k boljši izvedbi pouka flavte."

(Taja M., 23 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Oo uau Pija! Tako prijetno vas je blo poslušati, pa gledati nasmejano, ampak da sem pa zraven še izvedela toliko stvari … Mislim veliko je bilo takih, o katerih sem že na urah pri vas poslušala/ na katere ste me opozarjali, ampak sploh tole na koncu o motivaciji, samokritiki in nadaljevanju igranja je bilo ne vem, skoraj pomirjujoče slišati. Super je bilo, hvala!"

(Anika S., 17 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Super seminar!! Zdaj bom končno lahko zvadila frulato in vaje za dihanje, pa super je bilo obnoviti tudi drugo znanje. Hvala!"

(Pia K., 20 let; FluteOn Fix 'n Play, 2021)

 

"Na poletni šoli sem zelo uživala. S profesorico sva se hitro ujeli in na ta način sem pridobila veliko koristnih informacij. Zelo mi je všeč, da pri učencih išče način, ki njim najbolj ustreza. Tako lahko tudi vsak udeleženec bolje spozna sebe in svoj inštrument. V enem tednu sem napredovala bolj kot sem si predstavljala in vem, da bom pridobljeno znanje uporabljala še naprej na svoji poti. Hvala še enkrat."

(Larisa M., 15 let; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Tudi moja hčerka se je letos udeležila poletne šole. Neverjetno,kako hitro sta se ujeli,en teden je minil prehitro in vsak dan je bil napolnjen z novo energijo. Gospa Pija daje otrokom nov pogled na igranje,še tako težka nota,je postala po tednu dni lahko obvladljiva :)"

(Renata M., mama udeleženke; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Na poletni šoli mi je bila najbolj všeč vaša spodbuda. Mislim, da mi bodo vaje, ki sem se jih naučila, še velikokrat prišle prav. Pred poletno šolo se mi ni niti sanjalo, da se bom v enem tednu toliko naučila. Vesela sem, da sem se vpisala in hvala vam, da ste mi podarili toliko novega znanja."

(Gaja K., 13 let; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Hčerka se je letos poleti udeležila poletne šole 'FluteOn 1 na 1' pri učiteljici Piji Hočevar in smo zelo zadovoljni. V kratkem času je pridobila veliko znanja, ki ga bo z veseljem uporabljala tudi naprej. Všeč nam je bila tudi prilagodljivost, osebni pristop in prijaznost učiteljice."

(Melita K., mama udeleženke; FluteOn 1 na 1, 2021)

 

"Bilo je super! Vsak dan pri uri, sem se naučila nekaj novega. Izvedela sem tudi, kako se med vajo sprostiti, ko sem utrujena. Zelo mi je bila všeč komorna igra, še posebej, ko smo vadile same, da smo se poslušale in dopolnjevale. Nisem si mislila, da se da v enem tednu narediti toliko stvari in sem bila zelo pozitivno presenečena nad zaključnim nastopom. Cel teden sem res uživala, bil je velik izziv, na koncu pa je bil ves trud poplačan!"

(Pia K., 16 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Hvala za čudovit teden! Naučila sem se veliko novega in vem, da bom to potrebovala za vnaprej. Hvala za vso pozitivno energijo in koristne nasvete!"

(Meta Ž., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Na poletni šoli, sem se zelo zelo veliko naučila, predvsem pa noro zabavala!"

(Maruša G., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Poletna šola mi je bila zelo všeč, ker smo čez dan veliko vadili in se pripravljali na končni nastop, proti večeru pa se družili ali kam šli. Z veseljem se bom poletne šole še udeležila, saj je zares lep glasbeni teden v super družbi in čudovita izkušnja!"

(Klara K., 15 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Pri poletni šoli mi je bilo všeč, da se je učiteljica posvetila vsaki učenki posebej. Tu smo nadgradile stvari, ki smo se jih naučile med šolskim letom v glasbeni šoli. Dobro se mi je zdelo, ker sta bila združena hkrati delo in zabava."

(Anika S., 14 let; Poletna šola Cellissimo, 2017 & 2018)

 

"Všeč so mi bile skladbe in skupno delo! Pa sproščanje pred nastopom in pogovarjanje z drugimi udeleženci!"

(Neca J., 10 let; Poletna šola Cellissimo, 2018)

 

"Poletna šola mi je bila všeč, ker se nekaj novega naučiš, izdeluješ skladbe, ki so zabavne, vesele. Predvsem pa mi je bilo všeč, ker spoznaš nove prijatelje, se z njimi zabavaš. Šla bi še enkrat, ker se veliko novega naučiš, kar ti pri pouku, ki ga imaš v glasbeni šoli, pomaga."

(Žanin C., 10 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)

 

"Poletna šola mi je bila všeč zato, ker sem spoznala veliko novih prijateljic, razvila pa sem tudi svoje igranje flavte. Na poletno šolo bi še šla, da bi svoje sposobnosti še bolj razvila in spoznala še več novih ljudi."

(Valerija Š., 13 let; Poletna šola Cellissimo, 2017)